Onderzoek

Archiefonderzoek in Gelderland

Uw voorouders komen uit de provincie Gelderland. U zou graag willen weten hoe ze heetten, hoe oud ze zijn geworden, wie hun kinderen waren. Maar…u bent zelf niet in de gelegenheid om in het Gelders Archief uw stamboom uit te zoeken. Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Gelders Archief en Gelderland Bibliotheek

Ons werkterrein zijn het Gelders Archief en de Gelderland Bibliotheek in Arnhem. De nadruk van onze werkzaamheden ligt op stamboomonderzoek (genealogie, kwartierstaat, stamreeks), van circa 1700 tot 1950.

 

Burgerlijke stand, kerkboeken, rechterlijke archieven

U kunt ons inhuren voor onderzoek in bijvoorbeeld: 
– de burgerlijke stand;
– de kerkboeken (doop-, trouw- en begraafboeken);
– de (oud)rechterlijke en notariële archieven;
– de memories van successie;
– de Kamer van Koophandel.

 

 

Geschiedenis van winkel, vereniging of straat

Ook historisch onderzoek is mogelijk, bijvoorbeeld als u informatie zoekt over de geschiedenis van uw winkel, bedrijf, hotel, restaurant, straat, woning of vereniging.

 

Slag om Arnhem / Operatie Market Garden

Het onderwerp oorlog (Slag om Arnhem/Market Garden) heeft onze speciale aandacht. Heeft u een specifieke vraag over een aspect van de periode 1940-1945 in de regio Arnhem, dan doen wij ons best een antwoord te vinden.

 

Landelijk archiefonderzoek

Genealogisch internetspeurwerk over de provinciegrens behoort eveneens tot de mogelijkheden, zoals onderzoek via Delpher, WieWasWie en andere database-websites.

 

 

 

Origineel cadeau

Al eens gedacht om iemand iets bijzonders te schenken? Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een geboorte of huwelijk? Of omdat een gewaardeerde collega jubileert of afscheid neemt? Een kwartierstaat, stamreeks of stamboom is een blijvend cadeau.

 

Tarief

Het tarief voor onderzoek is 35 euro per uur. Per archiefbezoek komt er 4 euro vervoerskosten bij. Vooraf kunt u bepalen of u MorfeeM voor 1 uur inhuurt of voor langer. Op die manier houdt u zelf de totaalprijs in de hand.
Het onderzoeksresultaat krijgt u per e-mail toegestuurd. Inclusief eventuele digitale foto’s. Als u alles per post wilt ontvangen, komen er kopieer- en portokosten bij.