Meteen naar de inhoud

Onderzoek

Archiefonderzoek in Gelderland

 

Icoon van een vraagtekenJe voorouders komen uit de provincie Gelderland. Je wilt graag weten hoe ze heetten, hoe oud ze zijn geworden, wie hun kinderen waren. Maar…je bent zelf niet in de gelegenheid om in het Gelders Archief je stamboom uit te zoeken. Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Gelders Archief en Gelderland Bibliotheek

Ons werkterrein zijn het Gelders Archief en de Gelderland Bibliotheek in Arnhem. De nadruk van onze werkzaamheden ligt op stamboomonderzoek (genealogie, kwartierstaat, parenteel, stamreeks), van circa 1700 tot 1950.

 

Burgerlijke stand, kerkboeken, rechterlijke archieven

Icoon met archiefdoosJe kan ons inhuren voor onderzoek in bijvoorbeeld:
– de burgerlijke stand;
– de kerkboeken (doop-, trouw- en begraafboeken);
– de (oud)rechterlijke en notariële archieven;
– de memories van successie;
– de Kamer van Koophandel.

 

Geschiedenis van winkel, vereniging of straat

Ook historisch onderzoek is mogelijk. Bijvoorbeeld als je informatie zoekt over de geschiedenis van je winkel, bedrijf, hotel, restaurant, straat, woning of vereniging.

 

Slag om Arnhem / Operatie Market Garden

Het onderwerp Tweede Wereldoorlog (Slag om Arnhem / Operatie Market Garden) heeft onze speciale aandacht. Heb je een specifieke vraag over een aspect van de periode 1940-1945 in de regio Arnhem? Mail ons en we doen ons best een antwoord te vinden.

 

Landelijk archiefonderzoek

Icoon van een vergrootglas om ons te zoeken en vinden

Genealogisch internetspeurwerk over de provinciegrens doen we ook. Zoals onderzoek via Delpher, WieWasWie en andere database-websites.

 

 

 

Origineel cadeau

Icoon van een cadeautje met strik

Al eens gedacht om iemand iets bijzonders te schenken? Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een geboorte of huwelijk? Of omdat een gewaardeerde collega jubileert of afscheid neemt? Een kwartierstaat, stamreeks of stamboom is een blijvend cadeau.

 

Tarief

Het tarief voor onderzoek is 35 euro per uur. Per archiefbezoek komt er 5 euro vervoerskosten bij. Vooraf bepaal je of je MorfeeM voor 1 uur inhuurt of voor langer. Je houdt op die manier zelf de totaalprijs in de hand.
Het onderzoeksresultaat sturen wij je per e-mail toe. Inclusief eventuele digitale foto’s. Je kan ook alles per post ontvangen. Dan komen er wel kopieer- en portokosten bij.